Hollywood Dreams

Hollywoodin kulta-aika 1930-40 tarjosi pula-ajan amerikkalaisille palvonnan kohteita ja unelmia helpottamaan arjen ankeutta. Tähtimyyttiä levitettiin elokuvien lisäksi valokuvin. Jokaisella elokuva-studiolla oli oma valokuvaajansa, jonka tuli saada tähdet näyttämään etäisen viileiltä ja damaattisilta, mutta myös intohimoisilta ja aistikkailta. Piiloerotiikkaan oli syynä tiukka elokuvasensuuri, joka rajoitti kuvaajien työtä, mutta synnytti muotokuvauksen kaikkien hienoimman aikakauden.

Kaikilla meistä on unelmia ja moni haluaisi olla joku toinen.   Lähtökohtanani ei kuitenkaan ollut muiden unelmat, vaan oma unelmani todistaa että valokuvan keinoin kenestä tahansa voidaan tehdä tähti. Kuvatessani pohdin myös tähtikulttuurin luonnetta ja merkitystä sekä eroottisuuden ilmenemistä kuvissa eri aikoina. Kuvissani on tavallisia suomalaisia naisia ja miehiä. Joillekin kameran edessä oleminen oli ensikertainen ja jännittävä kokemus.

Kuvasin 6×7 cm mustavalkonegatiiville, vedostin käsin kuitupaperille ja lopuksi sävytin kuvat. Kuvausmeikit tekivät Salla Kaunisto ja Minna Hämäläinen. Näyttely oli esillä ensimmäisen kerran vuonna 1999.

All rights reserved. Copyrighted images. © Anne Nisula