Hollywood Dreams

Taustaa: Hollywoodin kulta-aika 1930-40 tarjosi pula-ajan amerikkalaisille unelmia.  Elokuvastudiolla oli myös valokuvaajia, joiden tehtävä oli saada suuret tähdet näyttämään etäisen viileiltä ja damaattisilta, mutta myös intohimoisilta ja aistikkailta. Elokuvasensuuri rajoitti erotiikan ilmentämistä, mutta synnytti muotokuvauksen ehkä kaikkien hienoimman aikakauden.
Miksi: Kaikilla meistä on unelmia ja moni haluaisi olla joku toinen. Lähtökohtanani ei kuitenkaan ollut muiden unelmat, vaan oma haluni valokuvan keinoin tehdä kenestä tahansa tähti. Pohdin samalla  tähtikulttuurin  merkitystä sekä eroottisuuden ilmenemistä kuvissa eri aikoina. Kuvasin tavallisia suomalaisia, tuntemattomia, ystäviä ja työtovereita.Joillekin kameran edessä oleminen oli uusi ja jännittävä kokemus.
Tekniikka: Kuvattu 6×7 cm mustavalkonegatiiville, vedostettu kuitupaperille suodattavan kalvon läpi, toonattu. Noin 20 kuvan näyttely  oli esillä ensimmäisen kerran vuonna 1999 ja kiersi senjälkeen useissa gallerioissa.

 

All rights reserved. Copyrighted images.© Anne Nisula