Hollywood Dreams

Taustaa: Hollywoodin kulta-aika 1930-40 tarjosi pula-ajan amerikkalaisille palvonnan kohteita ja unelmia arjen ankeuteen. Tähtimyyttiä levitettiin elokuvien lisäksi valokuvin. Jokaisella elokuva-studiolla oli oma valokuvaajansa, jonka tehtävä oli saada tähdet näyttämään etäisen viileiltä ja damaattisilta, mutta myös intohimoisilta ja aistikkailta. Piiloerotiikkaan oli syynä tiukka elokuvasensuuri, joka rajoitti kuvaajien työtä, mutta synnytti muotokuvauksen kaikkien hienoimman aikakauden.

Miksi: Kaikilla meistä on unelmia ja moni haluaisi olla joku toinen. Lähtökohtanani ei kuitenkaan ollut muiden unelmat, vaan oma unelmani valokuvan keinoin tehdä kenestä tahansa tähti.Kuvatessani pohdin myös tähtikulttuurin luonnetta ja merkitystä sekä eroottisuuden ilmenemistä kuvissa eri aikoina. Kuvissani on tavallisia suomalaisia naisia ja miehiä, ystäviä ja työtovereita.Joillekin kameran edessä oleminen oli ensikertainen ja jännittävä kokemus.

Tekniikka:Kuvattu 6×7 cm mustavalkonegatiiville, käsin vedostettu kuitupaperille, sävytetty. Kuvausmeikit: Salla Kaunisto ja Minna Hämäläinen. Näyttely oli esillä ensimmäisen kerran vuonna 1999. Kiertänyt useissa gallerioissa.

All rights reserved. Copyrighted images.© Anne Nisula