CV

anne@annenisula.fi   +358 (0) 500 913 944
Sinikka Anne Elina NISULA (ent. Vänttinen, ent. Saint-Jules-Nisula)

Anne valokuvaaja 2012xOlen…

Kuvannut freelancerina 35 vuotta medialle, yrityksille ja yhteisöille. Kirjoittanut lehtijuttuja ja tuottanut tiedotteita. Toimittanut ja editoinut julkaisuja, kirjoittanut faktaa ja historiaa. Ripustanut omaa valokuvataidetta gallerioihin,  julkisiin tiloihin ja jopa puiston puihin. Toiminut  päätoimisena valokuvauksen opettajana sekä vierailevana luennoitsijana viitisentoista vuotta.
Valmistunut nuorena yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereella ja vielä nuorempana merkonomiksi Heinolassa. Suorittanut aikuisena valokuvaajan ammattitutkinnon Montrealissa. Opiskellut eri yliopistoissa lisää valokuvausta , kulttuurihistoriaa ja taidehistoriaa. Pätevöitynyt aikuisten opettajaksi ja rehtoriksi. Jatkuvasti opiskellut omin päin kaikenlaista uutta ja ihmeellistä, viimeiksi videon editointia.
Uraputki muusssa palkkatyössä alkoi kioskimyyjänä ja päättyi rehtorina – oli siinä välissä monta muutakin työnantajaa.
Asunut olen enimmäkseen Helsingissä, jossa syntynytkin ja Kanadassa vierähti kymmenisen vuotta,  sitten muutama Kymenlaaksossa ja nyt asun Kanta-Hämeessä.
Harrastanut retkimelontaa, erävaellusta, lampaita, susien suojelua ja vihreitä aatteita sekä kirjallisia hankkeita.
Saanut yhden mainion lapsen ja kaksi ihanaa lapsenlasta. Elänyt yli 30 vuotta onnellisessa parisuhteessa mainosvalokuvaajan kanssa – ja edelleen.
Nyt eläkeläisenä yritän tehdä hyviä tekoja luonnon, rauhan ja tasa-arvon puolesta.
P.S: Kuvan punaruskea tukka on nykyään blondi tai harmaa tai sinnepäin.