CV

anne@annenisula.fi   +358 (0) 500 913 944
Sinikka Anne Elina Nisula (ent. Vänttinen, ent. Saint-Jules-Nisula)

Anne valokuvaaja 2012xOlen…

Kuvanut yli 30 vuotta medialle, yrityksille ja yhteisöille. Kirjoittanut lehtijuttuja ja tuottanut tiedotteita. Toimittanut ja editoinut julkaisuja, kirjoittanut sekä faktaa että historiaa. Ripustanut omaa valokuvataidetta gallerioihin,  julkisiin tiloihin ja jopa puiston puihin. Toiminut  päätoimisena valokuvauksen opettajana sekä vierailevana luennoitsijana viitisentoista vuotta.
Valmistunut nuorena yhteiskuntatieteiden maisteriksi Tampereella ja vielä nuorempana merkonomiksi Heinolassa. Suorittanut aikuisena valokuvaajan ammattitutkinnon Montrealissa. Opiskellut lisää eri yliopistoissa valokuvausta, kulttuurihistoriaa ja taidehistoriaa. Pätevöitynyt aikuisten opettajaksi ja rehtoriksi.
Uraputki palkannauttijana alkoi kioskimyyjänä ja päättyi rehtorina, siinä välissä monta muutakin työnantajaa.Oma yritys parikymmentä vuotta.
Asunut olen enimmäkseen Helsingissä, jossa syntynytkin ja Kanadassa vierähti kymmenisen vuotta. Nyt koti Kymenlaaksossa.
Harrastanut retkimelontaa, erävaellusta, lampaita, susien suojelua ja vihreitä aatteita sekä kirjallisia hankkeitakin on pari meneillään.
Saanut yhden mainion lapsen ja kaksi ihanaa lapsenlasta. Elänyt  25 vuotta onnellisessa parisuhteessa ja edelleen.
Nyt kädet täynnä vapaaehtoistyötä:  hallituksen jäsenenä Haminan seudun Vihreissä sekä Kaakkois-Suomen Vihreissä, puheenjohtajana Suomen Luonnonsuojeluliiton Kaakkois-Kymen yhdistyksessä ja hoitokunnan jäsenenä Pyhällön vesiosakaskunnassa ja tutorina Haminan Digitutoreissa – ja vielä kotisivujen päivittäjänä viidelle eri toimijalle.